WW basislogo met kleinere tagline.png

# OVER WOKE WOMEN

SPECIAAL OPGERICHT

DOOR VROUWEN VOOR VROUWEN.

WOKE WOMEN® is een collectief van getalenteerde vakvrouwen, werkzaam in de wetenschap, geneeskunde en verloskunde. Onze expertise is het vrouwelijk lichaam en alles wat daarmee te maken heeft. WOKE WOMEN® is door vrouwen speciaal voor vrouwen opgericht. Want er is reeds veel kennis beschikbaar om het leven van vrouwen veel beter en leuker te maken, maar dit komt vaak nog onvoldoende bij ons vrouwen terecht. Dat is nu anders. Wij maken ons hard voor een gezondheidszorg die perfect is afgestemd op alle stadia van het vrouw-zijn; van menstruatie en  vruchtbaarheid tot zwangerschap en de overgang. Tenslotte zijn wij de dragers van nieuwe generaties en zijn onze competenties en talenten van groot belang voor de samenleving en economie!

Fotografie Rosalieke Wiegel (Rotterdam, 2019)

DE PERIODE VÓÓR DE BEVRUCHTING BEÏNVLOEDT JE KIND TOT IN ZIJN OF HAAR VOLWASSENHEID.

De preconceptieperiode, de periode vóór de bevruchting, is cruciaal voor de ontwikkeling van je baby. Maar ook voor zijn of haar gezondheid als klein kind en als het uiteindelijk volwassen wordt. En zélfs voor de gezondheid van de kinderen die hij of zij weer gaat krijgen in de toekomst. Door goed voor onszelf te zorgen, met name gedurende de eerste 3 maanden vóór de zwangerschap, dragen we als vrouw dus feitelijk bij aan de gezondheid en het levensgeluk van volgende generaties! Hoe mooi is dat. Dat schept óók een verantwoordelijkheid; doe alles wat je kunt om het kindje in je buik zo sterk en gezond mogelijk te maken en laat het geen onnodige risico's lopen. Want jij en jouw kindje verdienen het beste. Neem daarom bij twijfel direct

contact op met professionals, want er is zoveel nieuwe kennis en kunde, daar weten vriendinnen en moeders nu eenmaal te weinig van. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Of klik hier voor de checklist van de 10 dingen die je écht moet weten. Daarnaast houden we ons bezig met gezondheidskwesties die voor veel vrouwen gevoelig kunnen liggen. Bijvoorbeeld als je niet durft te zeggen dat je een kinderwens hebt en daarom blijft roken en/of drinken, of als je jezelf schaamt dat je moeilijk zwanger kunt worden. Voor al dit soort lastige dingen kunnen alle vrouwen altijd bij ons terecht. Als je ooit ergens over twijfelt en relevante up-to-date info wilt, ook als je niet zwanger wilt worden of bent, neem dan gerust contact op.

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK.

WOKE WOMEN® als initiatief is onderdeel van het APROPOS-II onderzoek van het Erasmus MC dat primair gesubsidieerd wordt door ZonMw. In dit onderzoek wordt gekeken naar het effect van een goede voorbereiding op de zwangerschap op de gezondheid van moeder en kind. ​Met als fundamenteel uitgangspunt de structurele verbetering van het levensgeluk van meisjes en vrouwen en van de kinderen de ze later misschien zullen krijgen.

 

Wij willen voorkomen dat vrouwen onnodig ziek worden, dat ze verkeerde diagnoses en behandelingen krijgen, en dat de kinderen in hun buik onnodig risico's lopen.

  • WOKE WOMEN Facebook
  • WOKE WOMEN Instagram

WOKE WOMEN® is een collectief van getalenteerde vakvrouwen, werkzaam in de wetenschap, geneeskunde en verloskunde. Onze expertise is het vrouwelijk lichaam en alles wat daarmee te maken heeft. WOKE WOMEN® is door vrouwen speciaal voor vrouwen opgericht. Want er is reeds veel kennis beschikbaar om het leven van vrouwen veel beter en leuker te maken, maar dit komt vaak nog onvoldoende bij ons vrouwen terecht. Dat is nu anders. WOKE WOMEN® wordt gesteund door diverse organisaties die zich hard maken voor

vrouw-gecentreerde zorg en een betere gezondheid en levenskwaliteit van alle vrouwen in Nederland; Erasmus MC, ZonMW, HELLP Stichting, Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP), Verloskundigenpraktijk Baren & Zo, Verloskundigenpraktijk Anno, Verloskundigenpraktijk De Kuip, Partera Verloskundig Centrum, Embe Verloskundigen, Keita Verloskundigenpraktijk, Verloskundigen Barneveld, Verloskundigenpraktijk Doula, Verloskundigenpraktijk De Kei, GGD Hart voor Brabant.

AMERSFOORT

BARNEVELD

DEVENTER

TILBURG

ZOETERMEER

PROFESSIONALS

PLEASE JOIN OUR CLUB!

Verloskundigepraktijk De Kei

033 - 480 18 80

Verloskundigen Amersfoort

033 - 455 2045

Verloskundigen Barneveld 

0342 - 412 380

Verloskundigenpraktijk Matea

06 - 38 92 19 76

Verloskundigenpraktijk Anno

0570 - 630 308

Baren & Zo Verloskundigenpraktijk

0570 - 650 591

Verloskundigenpraktijk De Kuip

0570 - 799 050

GGD Hart voor Brabant

0900 - 463 64 43

Embé Verloskundigen

079 - 341 87 98

Kéita Verloskundigenpraktijk

079 - 321 71 72

Partera Verloskundig centrum

079 - 321 84 85

UTRECHT

Als je ook als professional of (zorg)organisatie onderdeel wilt worden van het WOKE WOMEN® collectief, voorlichtingsmateriaal wilt bestellen en/of tips wilt ontvangen over hoe een (kinderwens)consult georganiseerd kan worden, mail dan naar professionals@wokewomen.nl

Verloskundigenpraktijk Doula

030 - 244 06 03

Vrouwgecentreerde zorg

Gezondheidszorg

Geneeskunde

Gynaecologie

Verloskunde

Wetenschap

Vruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid

Perinatale sterfte

Overgewicht

Overgang

Overgangsverschijnselen

Overgangsproblemen

Menstruatieproblemen

Puberteit

Hormonale veranderingen

Kinderwens

Zwangerschap

Leefstijl

Preconceptiezorg

Female strength

Girlpower

Moeders

Vrouwen

Gender equality

Emancipatie

Feminisme

Gelijke rechten

Onafhankelijkheid

Gelijkwaardigheid

Gezondheid

Vrouwspecifieke diagnose

Social change

Beweging

Nieuwe generaties

Verantwoordelijkheid