WW basislogo met kleinere tagline.png

# ONZE MANNEN

NAAST IEDERE 'SMART MAMA' STAAT EEN 'SMART DADDY'.

Niet alleen wij als vrouwen hebben een enorme invloed op hoe gezond het kindje in onze buik wordt, maar ook onze partners kunnen van alles doen om hun zoontje of dochtertje zo sterk mogelijk te maken. Heel veel daarvan heeft te maken met de kwaliteit van het zaad. Voor goed, sterk zaad zal jouw vriend of echtgenoot toch echt wat moeten laten. Zaad wordt onder andere zwak en kan daardoor DNA schade veroorzaken bij je kindje, door roken, drinken en ander drugsgebruik. Zonder uitzonderingen.

SUPERZAAD

Super zaad is alleen weggelegd voor mannen die goed op hun gezondheid letten en net als hun 'smart women' op de hoogte zijn van de do's and don'ts omtrent vruchtbaarheid en zwangerschap. Nog vóórdat jullie stoppen met voorbehoedsmiddelen, zal dus ook je echtgenoot of vriend aan de slag moeten. Bovendien, naast dat het van invloed is op de gezondheid van jullie kindje, zwak zaad scoort ook nog eens slecht :-)

ALS JE MAN BLIJFT ROKEN.

Naast het feit dat roken zijn zaad zwak maakt, is het sowieso niet goed voor jou en het kindje in je buik als jouw echtgenoot of vriend rookt in jullie buurt. Veel mensen weten het niet, maar meeroken is minstens zo schadelijk voor jullie gezondheid. De schadelijke stoffen blijven namelijk in kleding en spullen hangen en komen op zo'n manier alsnog terecht bij jullie kindje. Stoppen met roken blijkt makkelijker voor mannen als ze de hulp inroepen van professionals. Wil je overleggen welke manier van helpen het beste bij jou en je partner past, dan kun je bellen met de gratis Stoplijn (0800-1995).

GESLACHTZIEKTEN (SOA'S).

SOA's, het kan de beste overkomen. Daarom is het belangrijk om bij je man te checken of de mogelijkheid op besmetting met een seksueel overdraagbare aandoening bestaat. Deze ziekten maken je namelijk minder vruchtbaar, én jouw man kan jou ook besmetten. En dat is weer schadelijk voor het toekomstige kindje in je buik. Sommige stellen vinden het een prettig idee om helemaal 'clean' aan een zwangerschap te beginnen en laten zichzelf daarom testen en eventueel behandelen door een huisarts of een soa-polikliniek nog vóórdat ze proberen zwanger te worden.

SCHADELIJKE STOFFEN OF STRALING.

Als jouw man op het werk met schadelijke stoffen of straling werkt dan zou het kunnen dat hij om deze reden minder vruchtbaar is. Tegelijkertijd kan dit er voor zorgen dat het kindje dat uiteindelijk in je buik groeit meer kans heeft op een aangeboren afwijking. Zowel de bedrijfsarts als de huisarts kan jullie hiermee helpen en adviseren over wat het beste  is voor jullie kindje om te doen. Of maak een afspraak voor een WOKE WOMEN® consult bij jou in de buurt.

MEDICIJNEN.

Als er een ziekte voorkomt in de familie van jouw man dan is het goed om daar samen advies over te vragen aan tijdens een WOKE WOMEN® consult vóórdat jullie zwanger worden. Sommige ziektes zijn erfelijk. Een erfelijke ziekte kan worden doorgegeven aan je eigen kind. In veel gevallen kan het voorkomen worden. Maar buiten dat is het goed om te weten wat de bijzonderheden zijn, zodat je samen goed bent voorbereid!

FAMILIEZIEKTEN.

Er zijn medicijnen waar een man minder vruchtbaar van wordt en/of die slecht kunnen zijn voor de gezondheid van jullie kindje. Niet alleen als het in je buik zit, maar ook naderhand als je kind volwassen wordt. Maar medicijnen slikt jouw echtgenoot of vriend natuurlijk niet voor niets. Het is om deze redenen belangrijk om het te bespreken met je huisarts of de professional die de medicijnen aan je partner heeft voorgeschreven.

  • WOKE WOMEN Facebook
  • WOKE WOMEN Instagram

WOKE WOMEN® is een collectief van getalenteerde vakvrouwen, werkzaam in de wetenschap, geneeskunde en verloskunde. Onze expertise is het vrouwelijk lichaam en alles wat daarmee te maken heeft. WOKE WOMEN® is door vrouwen speciaal voor vrouwen opgericht. Want er is reeds veel kennis beschikbaar om het leven van vrouwen veel beter en leuker te maken, maar dit komt vaak nog onvoldoende bij ons vrouwen terecht. Dat is nu anders. WOKE WOMEN® wordt gesteund door diverse organisaties die zich hard maken voor

vrouw-gecentreerde zorg en een betere gezondheid en levenskwaliteit van alle vrouwen in Nederland; Erasmus MC, ZonMW, HELLP Stichting, Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP), Verloskundigenpraktijk Baren & Zo, Verloskundigenpraktijk Anno, Verloskundigenpraktijk De Kuip, Partera Verloskundig Centrum, Embe Verloskundigen, Keita Verloskundigenpraktijk, Verloskundigen Barneveld, Verloskundigenpraktijk Doula, Verloskundigenpraktijk De Kei, GGD Hart voor Brabant.

AMERSFOORT

BARNEVELD

DEVENTER

TILBURG

ZOETERMEER

PROFESSIONALS

PLEASE JOIN OUR CLUB!

Verloskundigepraktijk De Kei

033 - 480 18 80

Verloskundigen Amersfoort

033 - 455 20 45

Verloskundigenpraktijk Aandelaak
033 - 472 09 81 

Verloskundigen Barneveld 

0342 - 412 380

Verloskundigenpraktijk Matea

06 - 38 92 19 76

Verloskundigenpraktijk Anno

0570 - 630 308

Baren & Zo Verloskundigenpraktijk

0570 - 650 591

Verloskundigenpraktijk De Kuip

0570 - 799 050

GGD Hart voor Brabant

0900 - 463 64 43

Embé Verloskundigen

079 - 341 87 98

Kéita Verloskundigenpraktijk

079 - 321 71 72

Partera Verloskundig centrum

079 - 321 84 85

Betrokken Huisartsen

UTRECHT

Als je ook als professional of (zorg)organisatie onderdeel wilt worden van het WOKE WOMEN® collectief, voorlichtingsmateriaal wilt bestellen en/of tips wilt ontvangen over hoe een (kinderwens)consult georganiseerd kan worden, mail dan naar professionals@wokewomen.nl

Verloskundigenpraktijk Doula

030 - 244 06 03

Vrouwgecentreerde zorg

Gezondheidszorg

Geneeskunde

Gynaecologie

Verloskunde

Wetenschap

Vruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid

Perinatale sterfte

Overgewicht

Overgang

Overgangsverschijnselen

Overgangsproblemen

Menstruatieproblemen

Puberteit

Hormonale veranderingen

Kinderwens

Zwangerschap

Leefstijl

Preconceptiezorg

Female strength

Girlpower

Moeders

Vrouwen

Gender equality

Emancipatie

Feminisme

Gelijke rechten

Onafhankelijkheid

Gelijkwaardigheid

Gezondheid

Vrouwspecifieke diagnose

Social change

Beweging

Nieuwe generaties

Verantwoordelijkheid